Oroszkrém torta
1. a piskótához:
6 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2. a krémhez:
4 dl Hulala
1 cs. vaníliapuding
4 dl tej
1 db tojás
1 ek. cukor
2 cs. habfixáló
3. Töltelékhez:
10 dkg mazsola
1 ek rum
5 dkg kandírozott gyümölcs (citrom, narancs,...)
4. Bevonat
4 dl Hulala
1 cs. habfixáló
5 dkg mandula
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet átszitáljuk, és hozzákeverjük a sütőport. A tojások fehérjét a cukor 2/3-ával (kb. 3 ek.) kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgákkal felhabosítjuk. A sárgát hozzáöntjük a fehér habhoz, óvatosan összekeverjük. Majd a lisztes keverékkel kikeverjük. Sütőformába tesszük (zsírpapírral borítva vagy zsírral kikenve) a tésztát, megsütjük. A pudingport és a cukrot 1 tojássárgával és 4 dl tejjel robotgéppel összeturmixoljuk, majd sűrűre főzzük. Rögtön hozzáadjuk a tojás felvert habját. Mikor kihűlt, 4 dl tejszínt 2 csomag habfixálóval felverünk, és hozzáadjuk. A bevonathoz 4 dl Hulalát 1 csomag habfixálóval felverünk és beborítjuk vele a tortát.
Tippek:
Ebből a mennyiségből piskótából kb. annyi lesz, hogy éppen ketté lehet vágni. Így én dupla adagot szoktam csinálni. Úgy hogy 2 adagból lesz 4 lap, de a krém még erre is elég 1 mennyiségben.
A krémbe csak akkor kell tenni mazsolát és egyéb dolgot, ha mindenki szereti :) Simán is finom!
Mint a lenti képeken látjátok, a krémet színezni is lehet ételfestékkel.
Ezt például az öcsém szülinapjára csináltam, de majd töltök még fel képeket!
Ezt pedig a barátnőm szülinapjára...rengeteg féle képpen lehet díszíteni! :))
Anyukám 44. szülinapjára...