Linzertészta

Hozzávalók:

#50 dkg liszt

#1/2 csomag sütőpor

#1 cs. vaníliás cukor

#25 dkg porcukor

#25 dkg margarin

#1 tojás+2 tojás sárgája

 

Elkészítés:  

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojásokat, sárgájákat is. Összegyúrjuk és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, kinyújtjuk, formával kiszaggatjuk. Vigyázni kell hogy mindig hidegen tartsuk a tésztát. Én mindig úgy csinálom, hogy amig az egyik tepsi sül, addig a következőt beteszem a fagyasztóba. Ha melegen tennénk be a sütőbe, szétfolyna a sok margarintól a tészta. Kb. 10-15 percig sül, de mindenkinek máshogy, a feltételektől függően. Vigyázzunk, mert becsapós. Még puhán kell kivenni, mert mikor kivesszük, megkeményedik, és majd a lekvártól fog megpuhulni. Én akkor szoktam kivenni, amikor az aljának már van egy kis aranybarna színe. Ha kihűltek, különböző lekvárokkal összeragasztjuk őket, és légmentes helyre (dobozba) tesszük. Kell neki minimum egy nap, amíg teljesen megpuhul. 

Tipp: Még finomabb, hogyha a ragasztás után olvasztott csokit  csorgatunk rá kanállal. Jó étvágyat hozzá!