bögrés sajtos tészta
(nagyon gyorsan elkészíthető ebéd)
Hozzávalók: szarvacska tészta (1/2 bögrényi minimum/adag)
só, bors, (oregánó)
2-3 ek. tej
1-2 tk. kukoricakeményítő
reszelt sajt (minél több, annál jobb ! )
Elkészítés: Egy lábosban forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát és a csomagolás alapján leírt ideig főzzük. (lehet mikróban is, de az több idő) Miután megfőtt, leszűrjük róla a vizet, és beletesszük a tésztát a bögrébe. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejet, a keményítőt, elkeverjük, ezután hozzáadjuk az oregánót/fűszereket és a reszelt sajtot. Ismét jól elkeverjük. Ha mindezzel készen vagyunk, mehet is a mikróba olyan 1-1,5 percre, a lényeg, hogy addig melegítsük csak, amíg ráolvad a sajt. Esetleg ha kevés rajta, akkor még utána nyugodtan adhatunk hozzá amennyi jólesik.
